Email

Írjon nekünk: info@enginefanatic.com

Csatlakozz hozzánk!

Karosszéria restaurálás

Vállaljuk veterán autók karosszéria restaurálását, historic versenyautó karosszéria építését, karambolos veterán autók javítását és karosszéria elemek gyártását 20 év szakmai tapasztalatával. Kettő, kizárólag erre a célra felállított munka álláson, tervezhetően (havi 400 óra kapacitással) kínáljuk magánszemélyeknek, gyűjtőknek, vagy restaurálással foglalkozó cégeknek a szolgáltatást. A munka fázisait dokumentáljuk és az elkészült fotókat az ügyféllel megosztjuk, így folyamatosan nyomon követhető, hogyan épül újjá a karosszéria.

Az elmúlt években több, igazán különleges autón volt szerencsénk dolgozni: Maserati Khamsin, Jaguar E-Type, Jaguar XK 150, BMW 320 Reutter, Lancia Aurelia B20GT,  Porsche 911, 912 SWB, Porsche 911 SR, Alfa Romeo Giulia GT, GTA, GTAm, Giulietta Spider, Lancia Fulvia Coupe, Fiat Dino Spider, Fiat X1/9, Alvis TE21 Cabriolet etc… Ezek legtöbbje roncsként érkezett és a munka végeztével fényezésre készen hagyta el a műhelyt. 

 

Veteránautó karosszéria restaurálás

 

Vállalunk alvázas, önhordó, akár alumínium, vagy superleggera karosszériát. Nincs modell, típus, vagy évjárat megkötés az autó értéke sem mérvadó, ellenben ragaszkodunk bizonyos szakmai sztenderdekhez és a részleteiben is szép, minőségi munkához az eredetiséget messzemenőkig szem előtt tartva. Elsősorban olyan ügyfeleket várunk, akik értik az erre fordított idő fontosságát és azt, hogy a karosszéria restaurálása mekkora része az egésznek és miért fontos, hogy az milyen minőségben készül el.

 

Historic versenyautó karosszéria építés

 

Ez kicsit más, mint a klasszikus karosszéria restaurálás.. Itt a restaurálás mellett párhuzamosan a karosszéria erősítése és átépítése is folyik az aktuális FIA szabályok, a korabeli homologizáció és a megrendelő egyedi igényeinek figyelembe vételével. Büszkén mondhatjuk, hogy több a hazai historic mezőnyben futó versenyautó karosszéria készült kezeink alatt és ugyan Benito Főmérnök úrtól tudjuk, hogy a legszebb autó mindig az, amelyik megnyeri a versenyt, mi azért a minőséghez és a részleteiben szép munkához itt is ragaszkodunk. 

 

Veterán autók karambolos javítása

 

Szerencsére nem gyakran, de előfordul veterán autókkal is baleset, versenyautókkal kicsit gyakrabban.. Szerszámozottság és szakmaiság terén is fel vagyunk készülve ilyen esetekre. Rövid határidővel vállaljuk, hogy visszakapja az eredeti formáját az autó. 

 

Karosszéria elem gyártás

 

Ez nálunk része a mindennapoknak a munkával jár, hiszen gyakran kell javítókat, vagy komplett karosszéria elemeket gyártani. Szolgáltatásként kínáljuk javító lemezek, vagy komplett karosszéria elemek gyártását minta, vagy megfelelően elkészített sablonok alapján.